Hoe adverteer je op Instagram met Reels

Marketing & Communicatie Social Media

Instagram reels

Instagram Reels heeft zich snel ontwikkeld tot een van de populairste functies op Instagram. Daardoor is ook adverteren op Instagram Reels een stuk populairder geworden. Bedrijven en personen hebben zo een nieuwe mogelijkheid om hun merk of product te promoten en hun doelgroep te bereiken. Animatiestudio’s kunnen je helpen met het maken van content voor Instagram Reels. Het is een unieke kans om creatieve en visueel aantrekkelijke content te delen en op te vallen in een steeds competitievere digitale wereld.

Adverteren op
Instagram

Adverteren op Instagram is een populaire en effectieve manier voor bedrijven om hun merk te promoten en hun doelgroep te bereiken. Het is op het moment het grootste social mediaplatform met een enorm potentieel bereik. Daarnaast heeft Instagram ook een directe ‘shopping optie’ waardoor – in het geval je een product verkoopt – klanten meteen via Instagram adverteren een aankoop kunnen doen. Het grote bereik is ook perfect om je merkbekendheid te vergroten en je merk te versterken.

Adverteren op Instagram Reels met animatievideo’s

Adverteren op Instagram met animatievideo’s is effectief om verschillende redenen. Animaties trekken meteen de aandacht en communiceren een levendig verhaal met boeiende visuals. De functie Instagram Reels is zo gebouwd dat het delen stimuleert en veel gebruikers de video’s voorbij zien komen en perfect voor Instagram adverteren. Dan wil je natuurlijk wel met jouw Instagram advertentie de aandacht vasthouden.

phone with tags

Wat is een goede Instagram Reel advertentie?

Een goede Instagram advertentie is vooral een effectieve advertentie. Als eerste wil je de doelgroep van je advertentie vaststellen: wie wil je bereiken? Vervolgens bepaal je je boodschap. Deze boodschap kun je laten uitwerken in krachtige en boeiende animaties om de aandacht te trekken. Als laatste voeg je nog ondertitels of een opvallende tekst toe om de kijkervaring te verbeteren.

Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Portretfoto van Jeroen Westenbroek.
Managing Director
Jeroen Westenbroek
Portretfoto van Luc
Creative Director
Luc Lutters
1
/
3
Trots op onze klanten
Jeroen Buurman
ANWB - Brand Marketeer
Bigfish is preferred supplier van de ANWB. Een klantgerichte Animatie agency die snel schakelt, aan weinig woorden genoeg heeft, creatief meedenkt, zoekt naar oplossingen ook als de deadline krap is. Een fijne partner om mee samen te werken
Maarten Kleingeld
ProRail - Huisstijlcoördinator
Met Bigfish is het prettig samenwerken. Ze reageren snel op (aan)vragen en weten van complexe onderwerpen mooie, heldere animaties en (info)graphics te maken.
Merel Martensen
Eneco - Brand Manager
Samenwerken met Bigfish ervaren we als heel fijn! Snelle doorlooptijden, goede kwaliteit werk en leuke mensen om mee te werken.
Lichelle van der Wiel
Rinkel - Marketing Manager
Wat het samenwerken met Bigfish zo prettig maakt is het snelle schakelen, de creativiteit en de flexibiliteit van het hele team. Het was geen eenvoudige opdracht, maar we zijn zeer tevreden met het eindresultaat!
Veelgestelde vragen
Wat zijn Reels op Instagram?

Reels op Instagram zijn korte, creatieve video’s van maximaal 30 seconden, vergelijkbaar met TikTok. Ze bieden gebruikers de mogelijkheid om muziek, effecten en filters toe te voegen. Reels kunnen worden gedeeld in de Instagram-feed, op het ontdekken-tabblad en in de verhalen van de gebruiker. Ze zijn bedoeld om spontane, boeiende content te creëren en hebben zich snel ontwikkeld tot een populaire functie op het platform.

Hoe kun je adverteren op Instagram?

Om te adverteren op Instagram, maak een zakelijk account aan, koppel het aan een Facebook-pagina en ga naar Facebook Advertentiebeheer. Maak een advertentiecampagne aan, selecteer Instagram als advertentieplaatsing, maak je advertentie met creatieve content en lanceer deze. Monitor en optimaliseer de prestaties van je advertentie via Facebook Advertentiebeheer.

Waarom werkt Instagram marketing?

Instagram advertising werkt vanwege de visuele aard van het platform, waarmee merken aantrekkelijke visuele content kunnen delen en een emotionele band kunnen opbouwen met hun doelgroep. Zoals adverteren op Instagram Reels. Het brede bereik van Instagram en de mogelijkheid om gerichte advertenties te plaatsen, helpen bij het bereiken van de juiste doelgroep. Bovendien stimuleren functies zoals verhalen, Reels en hashtags betrokkenheid en interactie, waardoor Instagram een effectief marketingkanaal is.

Wat zijn instagram marketing trends?

Instagram marketing kent enkele opvallende trends. Influencer marketing blijft groeien, waarbij merken samenwerken met invloedrijke personen om hun merkbekendheid te vergroten. Authenticiteit en transparantie worden steeds belangrijker, waarbij het publiek oprechte en eerlijke content waardeert. Er is ook een opkomst van micro-influencers, die misschien wel kleinere, maar zeer betrokken volgers hebben. Stories en live video worden steeds populairder als middel om directe interactie met het publiek te hebben. Bovendien heeft Instagram e-commerce geïntegreerd met shoppable posts, waardoor gebruikers direct producten kunnen taggen en aankopen kunnen doen in de app. Deze trends weerspiegelen de voortdurende evolutie van Instagram als een dynamisch marketingplatform.

Hoeveel kost adverteren op Instagram?

De kosten van adverteren op Instagram variëren afhankelijk van factoren zoals advertentiedoelstellingen, doelgroepgrootte en concurrentie. Instagram hanteert een veilingmodel waarbij adverteerders bieden op kosten per klik (CPC) of kosten per duizend vertoningen (CPM). Met een klein budget kun je al beginnen, en het is belangrijk om het budget en de biedingen aan te passen aan jouw doelstellingen en de concurrentie. Verschillende advertentie-indelingen hebben ook verschillende kosten. Monitoring en optimalisatie helpen om de beste resultaten te behalen binnen jouw budget.

Bekijk de volledige case voor meer details.