Wat zijn de beste AI-tools voor marketing?

Marketing & Communicatie
De beste ai tools voor marketing

AI-artikelen vallen met bakken uit de lucht. In deze blog zullen we het daarom niet hebben over “De impact van AI” of “Gaat AI onze banen afpakken?”. In tegenstelling tot de welbekende verhalen gaat deze blog expliciet over welke AI-tools voor marketing jij als expert kunt inzetten in jouw werk. Want laten we eerlijk zijn, waarom moeilijk doen als het met AI kan?

1.ChatGPT

Als we het hebben over AI dan denk je gelijk aan…inderdaad: ChatGPT. Omdat iedereen inmiddels welbekend is met ChatGPT zullen we niet al te lang stil staan bij deze tool. Kort samengevat is ChatGPT een AI-tool die je kunt inzetten als marketeer om te geschreven content te laten controleren op spelling- of grammatica. Maar het is ook een handige tool voor als je wilt brainstormen over een bepaald onderwerp.

Kosten: gratis.
ChatGPT 4 start vanaf $22/maand.

2.DALL-E

DALL-E is heel handig als je afbeeldingen wilt laten genereren door AI. Een groot voordeel van deze AI-gegenereerde afbeeldingen is dat je je geen zorgen hoeft te maken over auteursrechten of bronvermeldingen. Althans… op dit moment verplicht de AI ons niet om een bron te vermelden. Voor nu kun je de afbeeldingen dus met een gerust hart gebruiken voor je marketinguitingen!

Kosten: $22/maand.

AI Marketing Tools

3. Blaze.ai

Een contentstrategie en contentplan gegenereerd aan de hand van jouw website… Dat klinkt wel heel onrealistisch. Maar toch is het mogelijk dankzij Blaze! Je kunt in een paar seconden social media-posts, blogs en nieuwsbrieven laten genereren. Een ideale tool als je tijd wilt besparen of niet goed weet wat je moet delen op social media. Het voordeel van Blaze is dat het een op maat gemaakt plan ontwikkelt (vandaar ook dat je je website-URL moet invoeren). Zo krijg je geen globale resultaten, maar een plan dat de tone-of-voice van jouw branding heeft!

Kosten: vanaf $22/maand.

4. Zapier

Mailchimp, HubSpot, je eigen website… Je zou haast door de leads het overzicht niet meer zien. Zapier is een handige tool om processen automatisch te laten verlopen, voornamelijk als je te maken hebt met leads. Stel dat een websitebezoeker een formulier invult op je website. Met Zapier kun je bijvoorbeeld een “Zap” versturen naar HubSpot zodat er automatisch een contact wordt aangemaakt én vervolgens een Slack-bericht wordt verstuurd met een notificatie. Dit is slechts een klein voorbeeld van de mogelijkheden, aangezien je nog veel meer processtappen kunt toevoegen aan een Zap.

Kosten: gratis.
Pro versie start vanaf  €20/maand.

Adcreative.ai

5. AdCreative.ai

Het maken van advertenties gaat een stuk makkelijker met AdCreative.ai. Het gaat hierbij niet alleen om statische productfotoshoots, maar ook om video-advertenties die je zeer eenvoudig kunt laten maken. In feite kun je met deze tool een compleet advertentiepakket genereren. Heb je geen idee hoe de advertentie eruit moet zien? Geen zorgen, AdCreative.ai biedt “best practices” ter inspiratie voor je advertentie. Ook op andere vlakken biedt de tool waardevolle hulp, zoals tips over de doelgroep waarvoor je gaat adverteren.

Kosten: vanaf $29/maand.

6. Jasper.ai

Jasper.ai is een all-in-one tool voor marketeers. Zo kun je je projecten zeer eenvoudig beheren en, net zoals bij Blaze, marketingcontent laten schrijven. Dit gaat ook weer wat anders dan bij ChatGPT het geval is. Jasper.ai is namelijk volledig gefocust op marketeers en daarom is de output ook meer relevant. Daarnaast is Jasper ook te gebruiken voor het genereren van afbeeldingen, net zoals DALL-E dat doet. Heb je een voice-over nodig voor je marketingvideo? Dan kan Jasper.ai ook met een AI-stem jouw geschreven tekst voorlezen. Al met al is Jasper enorm handig als je één programma wilt gebruiken om meerdere AI-functies toe te passen. Wel is Jasper.ai prijziger dan andere AI-tools.

Kosten: vanaf $39/maand.

Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Bekijk de volledige case voor meer details.