De beste tijden om te posten op social media als bedrijf

Social Media

Vrijwel ieder bedrijf is tegenwoordig wel te vinden op social media. Niet zo heel gek ook, als je doelgroep daar dagelijks te vinden is. Meer daarover en welke socialmediakanalen jij in zou moeten zetten in 2024, lees je in een andere blog.

Nu je dus aan de hand van de eerder geplaatste blog weet welke kanalen je dient in te zetten, staan we nu stil bij welke tijden het beste zijn om te posten op social media als bedrijf. Het kiezen van het juiste moment om content te delen kan namelijk net zo belangrijk zijn als de content zelf.

LinkedIn

Als we het over de beste tijden om te posten op social media voor bedrijven hebben, denk je gelijk aan… LinkedIn! Dat is namelijk hét professionele netwerk bij uitstek, dus posten tijdens kantooruren geeft over het algemeen de beste resultaten. De beste tijden zijn tussen 9 en 11 uur op dinsdag tot en met donderdag. Vermijd het posten buiten werktijden of in het weekend, omdat de engagement dan aanzienlijk lager is.

Instagram

De beste tijden voor Instagram liggen tussen 6 en 9 uur ‘s ochtends, 12 en 2 uur ‘s middags, en 5 en 6 uur ‘s avonds op weekdagen. Dit zijn namelijk dé tijden dat mensen vaak in de trein zitten of aan het lunchen zijn. In het weekend werkt 2 uur ‘s middags goed. Overweeg echter wel of de content die je post interessant is om in het weekend te plaatsen. Vaak zitten mensen niet te wachten om zakelijke berichten te zien op deze dagen. Er is echter ook content die prima gepost kan worden in het weekend, zoals bijvoorbeeld een post van een bedrijfsuitje.

Instagram heeft een hele handige functie voor bedrijven om te achterhalen op welke tijdstippen je volgers het meest actief zijn. Deze functie is helemaal gratis om te gebruiken en kan gevonden worden op je Instagram bedrijfsprofiel.

beste tijden om te posten op social media

Facebook

Facebook blijft een van de meest gebruikte platforms wereldwijd. Over het algemeen zijn de beste tijden om te posten vroeg in de ochtend rond 7 uur of laat in de middag rond 18 uur. Dit zijn momenten waarop veel gebruikers hun Facebook checken voor of na hun werk. Woensdagen en donderdagen lijken over het algemeen de meeste engagement te genereren.

Algemene tip

Los van het tijdstip is het ook erg raadzaam om een goede contentplanning en -strategie op te stellen. Dit is niet alleen belangrijk voor het algoritme, maar ook voor je volgers. Drie keer posten in de ene week en de week erop slechts één keer kan zorgen voor een onprofessionele uitstraling.

Conclusie

Het is belangrijk om te onthouden dat deze tijden slechts richtlijnen zijn en dat ze kunnen variëren afhankelijk van je specifieke publiek. Analyseer de data van je eigen socialmediakanalen om te zien wanneer jouw volgers het meest actief zijn. Experimenteer met verschillende tijden en dagen om te zien wat het beste werkt voor jouw bedrijf. Regelmatige analyses en aanpassingen zijn de sleutel tot het optimaliseren van je socialmediastrategie. Door de juiste timing te kiezen, kun je de impact van je posts maximaliseren en een grotere betrokkenheid en groei van je bedrijf op social media bereiken.

Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Bekijk de volledige case voor meer details.