De impact van VR experiences op marketing

Marketing & Communicatie Virtual Reality
vr ervaring header

Inmiddels weten we alles over de kracht van animatie in marketing. Bij Bigfish zijn we altijd op zoek naar de volgende grote doorbraak in digitale storytelling, en we zijn verheugd om te duiken in de nieuwe mogelijkheden van animatie in combinatie met Virtual Reality (VR). Dit word ook wel VR experiences genoemd. De combinatie van animatie en VR vormen een revolutionaire manier om verhalen tot leven te brengen zoals nooit tevoren.

Immersieve VR experiences

Marketeers weten als geen ander hoe belangrijk het is om een doelgroep op de meest optimale manier te bereiken. En wat gaat nou boven een immersieve ervaring, waarbij iemand helemaal wordt meegenomen in een verhaal. VR stelt gebruikers in staat om volledig ondergedompeld te worden in een digitale wereld. Door animatie toe te voegen, kunnen we deze werelden vullen met kleurrijke, dynamische karakters en omgevingen die anders onmogelijk zouden zijn. Of het nu gaat om een fantasierijk avontuur of een realistische simulatie, VR en animatie maken het ondenkbare mogelijk.

Emotionele connectie

Marketing en emotionele connecties gaan vaak hand in hand samen. Een van de grootste voordelen van VR is hoe het emoties kan oproepen bij gebruikers. Animatie versterkt deze emotionele connecties door expressieve personages en boeiende visuals die resoneren bij een breed publiek, van jong tot oud.

Grenzeloze creativiteit

De combinatie van VR en animatie biedt ontwerpers de vrijheid om hun creativiteit de vrije loop te laten. Zonder de beperkingen van de fysieke wereld kunnen onze creatieven nieuwe concepten en fantastische werelden creëren die voorheen alleen in de verbeelding bestonden. Uiteraard dienen hiervoor gespecialiseerde experts ingezet te worden, omdat de vaardigheden die benodigd zijn om een VR ervaring te creëren heel hoog liggen.

Toepassingen van VR experiences

Van onderwijs tot entertainment, en van vastgoed tot gezondheidszorg, de toepassingen van animatie in VR zijn vrijwel eindeloos. Elk bedrijf kan profiteren van deze technologie om hun producten of diensten op een innovatieve en interactieve manier te presenteren

Engaging marketing tool

Aansluitend op de alinea over een immersieve ervaring, verhoogt VR de zogenaamde ‘engagement’. Omdat de gebruikers meer betrokken raken bij jouw verhaal zullen de resultaten ongetwijfeld ook stijgen.

Daarnaast kun je je onderscheiden van je concurrenten van animatie en VR te benutten, kunt u zich onderscheiden van concurrenten. Een op maat gemaakte VR-ervaring die uw producten of diensten in de spotlight zet, kan een onvergetelijke indruk achterlaten bij uw doelgroep.

Bij Bigfish zijn we trots op onze vooruitstrevende aanpak in het combineren van technologie met creatieve storytelling. Wil je zien hoe animatie en VR jouw merk kunnen transformeren? Neem contact met ons op voor een demonstratie en laat je inspireren door de mogelijkheden. Vergeet ook niet om de case van NorthC te bekijken waarbij we een VR experience voor hebben ontwikkeld!

Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Bekijk de volledige case voor meer details.