Video Marketing

Marketing & Communicatie Videomarketing
videomarketing

Video marketing is een krachtig hulpmiddel voor bedrijven om hun merk te promoten en hun publiek te bereiken. Het is niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven zich richten op video marketing, gezien de enorme populariteit van videocontent op sociale media en andere online platforms. In deze blog bespreken we de voordelen van video marketing en laten we zien hoe Bigfish Animation kan helpen bij het creëren van boeiende en effectieve marketingvideo’s.

Waarom video marketing inzetten?

Bedrijven zouden video marketing moeten gebruiken omdat het een krachtig hulpmiddel is om hun doelen te bereiken. Ten eerste is videocontent visueel aantrekkelijk en kan het emoties opwekken en een blijvende indruk achterlaten bij het publiek. Hierdoor kan het publiek zich verbonden voelen met het merk en kan er een langdurige relatie worden opgebouwd.

Ten tweede is videocontent gemakkelijk deelbaar op sociale media en online platforms, waardoor bedrijven een groter publiek kunnen bereiken en de naamsbekendheid en betrokkenheid bij het merk kunnen vergroten. Bovendien kan video marketing ook zorgen voor een hogere mate van interactie met het publiek door het gebruik van interactieve elementen en het aanmoedigen van deelname aan wedstrijden en challenges.

Ten derde kan video marketing de verkoop stimuleren door klanten te overtuigen van de waarde van producten of diensten. Video’s kunnen klanten helpen bij het begrijpen van complexe producten of diensten en kunnen hen laten zien hoe deze in het dagelijks leven kunnen worden toegepast. Door het delen van klantverhalen en testimonials, kan videocontent ook het vertrouwen in het merk vergroten en potentiële klanten overtuigen om tot aankoop over te gaan. Daarnaast kunnen video’s ook dienen als call-to-action om potentiële klanten te leiden naar de aankoopfase van de customer journey.

Waarom een video marketing bureau?

Een professioneel bureau zoals Bigfish kan bijdragen aan het succes van een bedrijf met video marketing, omdat we de expertise en ervaring hebben om effectieve marketingvideo’s te maken die aan de behoeften van de opdrachtgever voldoen. Bovendien kan Bigfish het hele proces leiden, van het ontwikkelen van ideeën tot het delen van de video’s op online platforms. De video’s van Bigfish zijn van hoge kwaliteit en worden zorgvuldig aangepast aan de doelen van de opdrachtgever, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op de marketingstrategie van een bedrijf.

Bigfish biedt een complete videomarketing plan en strategie aan. Dit omvat het creëren van een gepersonaliseerd plan dat past bij de doelen van het bedrijf en het identificeren van de beste manieren om deze doelen te bereiken met behulp van video’s. Het plan omvat het definiëren van de doelgroep, het selecteren van het juiste formaat en de stijl van de video’s en het bepalen van de beste platforms om deze video’s te delen. Het uitvoeren van dit plan wordt ook geheel door Bigfish gedaan, waardoor bedrijven zich kunnen concentreren op hun core-business. Door samen te werken met Bigfish kunnen bedrijven hun video marketingstrategie optimaliseren en hun bereik vergroten, waardoor ze een voorsprong hebben op hun concurrenten.

videomarketing

Video content laten maken

Als bedrijf wil je een video die past bij de identiteit van je merk en je doelgroep aanspreekt. Daarom is het belangrijk om te werken met een bureau dat begrijpt wat jouw bedrijf uniek maakt en wat jouw doelgroep aanspreekt. Bij Bigfish hebben we ruime ervaring in het maken van video’s voor verschillende bedrijven. We kunnen helpen bij het ontwikkelen van ideeën en het maken van video’s die voldoen aan de behoeften van jouw bedrijf. We bieden hiervoor een speciale vrijblijvende creatieve sessie aan waarin we samen met jou brainstormen over de perfecte video voor jouw bedrijf.

Tijdens deze creatieve sessie kunnen we ideeën uitwisselen, de visie van jouw bedrijf bespreken en onze expertise inzetten om de beste oplossingen te vinden. We zullen samen kijken naar wat werkt en wat niet werkt voor jouw doelgroep en hoe we een video kunnen maken die aanspreekt en inspireert.

Wil jij een complete een complete videomarketing plan en strategie laten maken? Neemt contact met ons op!

Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Portretfoto van Jeroen Westenbroek.
Managing Director
Jeroen Westenbroek
Portretfoto van Luc
Creative Director
Luc Lutters
1
/
3
Trots op onze klanten
Jeroen Buurman
ANWB - Brand Marketeer
Bigfish is preferred supplier van de ANWB. Een klantgerichte Animatie agency die snel schakelt, aan weinig woorden genoeg heeft, creatief meedenkt, zoekt naar oplossingen ook als de deadline krap is. Een fijne partner om mee samen te werken
Maarten Kleingeld
ProRail - Huisstijlcoördinator
Met Bigfish is het prettig samenwerken. Ze reageren snel op (aan)vragen en weten van complexe onderwerpen mooie, heldere animaties en (info)graphics te maken.
Merel Martensen
Eneco - Brand Manager
Samenwerken met Bigfish ervaren we als heel fijn! Snelle doorlooptijden, goede kwaliteit werk en leuke mensen om mee te werken.
Lichelle van der Wiel
Rinkel - Marketing Manager
Wat het samenwerken met Bigfish zo prettig maakt is het snelle schakelen, de creativiteit en de flexibiliteit van het hele team. Het was geen eenvoudige opdracht, maar we zijn zeer tevreden met het eindresultaat!
Veelgestelde vragen
Wat is video marketing?

Video marketing is een vorm van marketing waarbij bedrijven video content gebruiken om hun producten of diensten te promoten. Het doel is om het publiek te informeren, te vermaken, te inspireren en te overtuigen. Met video marketing kunnen bedrijven hun doelgroep bereiken via sociale media en andere online platforms. Het laten maken van een marketing video door een professioneel bureau kan helpen bij het creëren van effectieve video content die voldoet aan de behoeften van het bedrijf en aanspreekt bij de doelgroep.

Waarom werkt video marketing?

Video marketing werkt omdat het een krachtige manier is om merkboodschappen over te brengen en het publiek te bereiken op een visueel aantrekkelijke manier. Video’s kunnen emoties opwekken, verhalen vertellen en het publiek betrekken bij het merk. Door het gebruik van video content kunnen bedrijven hun boodschap op een effectieve manier overbrengen en klanten overtuigen van de waarde van hun producten of diensten. Het werken met een professioneel video marketing bureau, zoals Bigfish Animation, kan helpen bij het creëren van aantrekkelijke video’s die voldoen aan de behoeften van het bedrijf en aansluiten bij de doelgroep.

Wat is het voordeel van video marketing?

Video marketing zorgt ervoor dat de kijker zich betrokken voelt bij het merk. Met video’s kunnen bedrijven emoties opwekken en verhalen vertellen die het publiek bijblijven en hen overtuigen van de waarde van producten of diensten. Een professioneel video marketing bureau, zoals Bigfish Animation, helpt bedrijven bij het creëren van deze video’s. Dit leidt niet alleen tot meer betrokkenheid, maar uiteindelijk ook een hogere omzet.

Wat is de kracht van video?

Video werkt beter dan afbeeldingen omdat het meer mogelijkheden biedt om een verhaal te vertellen en emoties op te wekken. Video’s bieden ook de mogelijkheid om informatie op een dynamische manier te presenteren, waardoor het gemakkelijker wordt om complexe ideeën te begrijpen en te communiceren.

Wat zijn video marketing trends?
  1. Live video: Live streaming video is populair geworden op sociale media platforms en biedt bedrijven de mogelijkheid om in realtime te communiceren met hun publiek.
  2. Interactieve video: Interactieve video’s bieden kijkers de mogelijkheid om deel te nemen aan de inhoud en betrokken te raken bij het merk.
  3. 360-graden video: 360-graden video’s bieden een meeslepende ervaring en stellen kijkers in staat om deel uit te maken van de video.
  4. Personalisatie: Personalisatie van videocontent biedt bedrijven de mogelijkheid om hun boodschap af te stemmen op specifieke doelgroepen en individuele kijkers.
  5. Short-form video: Korte video’s, zoals TikTok, Instagram Reels en Snapchat, zijn populair geworden en bieden bedrijven de mogelijkheid om snel en effectief hun boodschap over te brengen.
  6. Video SEO: Bedrijven moeten hun videocontent optimaliseren voor zoekmachines, net als bij traditionele SEO, om de zichtbaarheid en het bereik van hun video’s te vergroten.
Welk videoformaat is het beste?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag welk videoformaat het beste is, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het doel van de video, de doelgroep en het platform waarop de video wordt geplaatst. Enkele van de meest populaire videoformaten zijn MP4, MOV en AVI. Het is belangrijk om te overwegen op welke apparaten de video’s worden bekeken en welke bestandsgrootte geschikt is voor de beoogde doelgroep. Daarnaast kunnen bepaalde platforms specifieke vereisten hebben voor videoformaten en -kwaliteit. Bij het maken van video’s is het daarom aan te raden om te overleggen met een video marketing bureau of een technisch specialist om de optimale videoformaten en -instellingen te bepalen voor het beoogde doel.

Bekijk de volledige case voor meer details.