Wat kost een animatie in 2024?

Animatie

“Wat kost een animatie in 2024?”, een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. Het laten maken van een animatie kent vele voordelen voor een organisatie, maar wat zijn de kosten voor een animatie? Het is een korte vraag met steeds weer een ander antwoord. Dat komt doordat iedere animatie weer anders wordt gemaakt, speciaal op maat voor de wensen van de klant.

Complexiteit en lengte van de animatie

De kosten van een animatie worden aanzienlijk beïnvloed door de complexiteit van de visuals en de lengte van de animatie. Een eenvoudige animatie met basisbewegingen en zonder gedetailleerde achtergronden is vanzelfsprekend goedkoper dan een high-end animatie die gespecialiseerde vaardigheden vereist voor zaken zoals karakterontwerp, dynamische effecten en interactieve elementen.

Type animatie

De keuze van het animatietype speelt een cruciale rol in de kostenbepaling. Traditionele 2D-animaties kunnen minder kosten dan 3D-animaties, die uitgebreidere software en meer tijd vergen. Motion graphics en stop-motion hebben elk hun eigen prijsstructuur, afhankelijk van de vereiste expertise en productietijd.

Aantal revisierondes

Het creatieve proces is iteratief. Elke revisieronde betekent extra tijd voor het aanpassen van de animatie, wat invloed heeft op de totale kosten. Wij bij Bigfish adviseren onze klanten om duidelijke feedback te geven en goed te plannen om het aantal revisies te minimaliseren. Uiteraard kan er aan het begin van het traject een creatieve sessie worden ingepland. Tijdens deze sessie gaan onze experts tijdens een gezamenlijke meeting aan de slag met de belangrijkste visuals en passen ze gelijk jouw feedback toe!

Ervaring van het productieteam

De expertise van de animatoren is een ander belangrijk kostenaspect. Senior animatoren kunnen een hoger tarief vragen, maar brengen vaak ook een waarde aan ervaring en finesse die het eindproduct ten goede komt. Uiteraard zijn er ook freelancers actief die je als bedrijf zou kunnen inzetten, maar je merkt ten alle tijden een groot verschil ten opzichte van een groot-in-house team net zoals bij Bigfish.

Wat kost het laten maken van een animatie?

Inmiddels is dus al duidelijk dat er geen vast prijskaartje hangt aan het laten maken van een animatie. Dit komt simpelweg doordat er meerdere factoren spelen bij het bepalen van de prijs. Gemiddeld kost een animatie bij Bigfish tussen de € 4.000 en € 10.000, maar dit kan hoger of lager zijn afhankelijk van de eerder genoemde factoren.

Heb je interesse of vragen over het laten maken van een animatie? Neem gerust contact op met ons! Ons team van ervaren animatoren staat klaar om je te helpen en samen te kijken naar de beste oplossingen die aansluiten bij jouw wensen. Bij Bigfish maken we niet alleen animaties; we brengen jouw verhaal tot leven!

Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Bekijk de volledige case voor meer details.