ESIG

Esig is een overkoepelende organisatie voor Europese fabrikanten van koolwaterstof en geoxideerde oplosmiddelen. De missie van Esig is om het veilige gebruik van deze middelen in Europa te bevorderen.
De vraag

De toepassingen van koolwaterstof en geoxideerde oplosmiddelen in meerdere sectoren inzichtelijk maken. 

Er zijn ontzettend veel toepassingen van de producten in allerlei sectoren. Iedereen komt ze op bijna dagelijkse basis tegen, maar realiseren zich dit niet. ‘Koolwaterstof en geoxideerde oplosmiddelen’ spreekt niet meteen tot de verbeelding, daarom maakten wij een reeks animaties om de producten en de toepassingen ervan herkenbaar en zichtbaar te maken.

Deliverables/type product

Een frisse en volwassen stijl

Wij kunnen prima uit de voeten met kaders en brandguides om de merkidentiteit te waarborgen en te promoten, maar vinden het ook heerlijk als we iets meer ruimte krijgen om een stijl neer te zetten. In het geval van ESIG is er een logo en een aantal kleurstellingen die in online communicatie terugkomen, maar waren we vrij om onze vertaling naar illustratie en animatie maken. Die vrijheid hebben we genomen! We hebben de felle kleuren uit het logo en gradiënten naar een hogere level getild met als resultaat een hele frisse, warme, maar ook volwassen stijl.

Van complex naar begrijpelijk

De Europese commissie besloot zich in 2021 te focussen op industriële ecosystemen; opgedeeld in 14 sectoren. Deze sectoren samen vertegenwoordigen 90% van het bedrijfsleven in de EU. Wat dit met Esig en onze animaties te maken heeft? Al deze sectoren kunnen niet zonder de oplosmiddelen geproduceerd door de fabrikanten achter ESIG. We kozen samen vier sectoren uit: Aerospace and Defence, Agri-Food, Health and Construction. Voor elk van deze sectoren maakten we een animatie waarin we kort, bondig en helder uitleggen waarom de oplosmiddelen zo relevant zijn in de sector. Met als gevolg: een heleboel ‘aha-momentjes’. En dat was natuurlijk precies de bedoeling!

Het Proces.
Van schets naar illustratie.
Het Proces.
Van schets naar illustratie.
Het Proces.
Van schets naar illustratie.
Het Proces.
Van schets naar illustratie.
Het Proces.
Van schets naar illustratie.
Het Proces.
Van schets naar illustratie.

Het eindresultaat: Een animatiereeks om trots op te zijn. 

Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Portretfoto van Jeroen Westenbroek.
Managing Director
Jeroen Westenbroek
Portretfoto van Luc
Creative Director
Luc Lutters
1
/
3

Ook interessant

Bekijk de volledige case voor meer details.