NorthC – VR Experience

De vraag vanuit NorthC Datacenters

Hoe kan een VR experience bijdragen aan het versimpelen van complexe informatie?

NorthC Datacenters Robot

Bigfish is al jaren trotse partner van NorthC Datacenters bij de ontwikkeling van hun animaties en andere visuals. Met maar liefst 14 datacenters in Nederland is het de grootste speler in Nederland. Naast Nederland is NorthC actief in Duitsland en in Zwitserland.

De uitdaging komt vaak op hetzelfde neer: hoogtechnische informatie behapbaar maken voor een publiek dat gebruik wil gaan maken van de diensten van NorthC. Onderwerpen variëren van het uitleggen hoe een datacenter werkt in de cloud tot waarom de datacenters van NorthC CO2 neutraal zijn.

Omdat NorthC regelmatig op beurzen staat en presentaties geeft hebben ze Bigfish gevraagd na te denken over een interactieve oplossing om de diensten over te brengen op de doelgroep. De oplossing: VR!

User interface

Key bij een VR experience is de begeleiding van de gebruiker in de ervaring. Weet de gebruiker waar ze moet kijken? Zijn er elementen die aangeraakt of ingedrukt moeten worden? Kan de gebruiker rondlopen of heeft deze een ‘fixed’ positie?

Voor NorthC hebben we een vriendelijke zwevende robot ontwikkeld die de gebruiker door de ervaring heen praat. We zorgden er altijd voor dat de robot naast het element staat waar de aandacht naartoe moet, maar we hebben de rest van de omgeving ook interessant gemaakt met bewegende onderdelen zodat het écht aanvoelt als een ervaring en niet een eendimensionale presentatie.

Herkenbare 3D-modellen

Onze experts bij Bigfish hebben de realistische beelden vertaald in een 3D-model waarbij de herkenbaarheid bewaard bleef.

Herkenbare 3D-modellen

Onze experts bij Bigfish hebben de realistische beelden vertaald in een 3D-model waarbij de herkenbaarheid bewaard bleef.

Eerdere projecten voor NorthC Datacenters

Het maken van een VR experience kost veel tijd en maakt het daarom vaak een kostbare investering. Bovendien ben je er nog niet als je het ‘digitale middel’ hebt, je hebt namelijk ook een VR bril nodig en een computer met een goede grafische kaart.

Voor NorthC Datacenters konden we kosten en tijd besparen, omdat wij de hoogwaardige 3D elementen die we voor hun animaties hebben ontwikkeld konden hergebruiken in de VR omgeving. Dit had dusdanig veel invloed dat we voor minder dan de helft van de normale kosten dit middel konden ontwikkelen.

De uitwerking

De VR-experience die Bigfish heeft ontwikkeld voor NorthC Datacenters was een doorslaand succes. Bij de beurspresentatie konden bezoekers door de virtuele datacenters lopen, interactie hebben met de systemen en zelfs in realtime zien hoe energie-efficiëntie en datastroommanagement in hun werk gaan. De zwevende robotgids bleek een publiekstrekker, die bezoekers niet alleen informeerde, maar ook entertainde.

Feedback van gebruikers was overweldigend positief. Bezoekers prezen de interactieve elementen en de gedetailleerde visualisaties die hen een duidelijker beeld gaven van wat NorthC aanbiedt. Deze hands-on benadering hielp NorthC om hun technologieën effectief te communiceren en de complexiteit ervan begrijpelijk te maken voor een breed publiek.

Het eindresultaat: een complex verhaal versimpeld middels een VR-experience

Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Portretfoto van Jeroen Westenbroek.
Managing Director
Jeroen Westenbroek
Portretfoto van Luc
Creative Director
Luc Lutters
1
/
3
Bekijk de volledige case voor meer details.