ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid.
De vraag

De vaak ingewikkelde onderwerpen helder uitleggen in informatieve animaties die de aandacht van de kijker vasthouden. 

Elke dag reizen duizenden mensen met de trein. Het lijkt simpel: je hoeft maar in te stappen en de trein vertrekt. Op de achtergrond gebeuren echter complexe processen. Inmiddels mag je ons wel trein-experts noemen, want als preferred supplier sinds 2018 hebben we al heel wat complexe systemen en projecten uitgelegd met heldere explanimations. 

Een vertrouwde uitstraling

Prorail houdt zich elke dag bezig met veiligheid en andere serieuze onderwerpen. Dit vroeg ook om een volwassen animatiestijl. Daarom ontwikkelden we twee stijlen (2D & 3D) die de betrouwbaardheid van Prorail uitstralen. In beide stijlen is de herkenbaarheid met ProRail teruggebracht.

2D-animaties voor Prorail

Bigfish ontwikkelde een 2D-animatiestijl die volledig aansluit bij de uitstraling die ProRail voor ogen had. Dit deden we door het herkenbare kleurenpalet van Prorail te gebruiken en ook de typografie en grafische elementen van Prorail terug te laten komen in de video’s. Natuurlijk gaven we er een vernieuwende draai aan! Door fotografie met illustraties te combineren maakten we er een unieke animatiestijl van die perfect bij Prorail past. We werkten ook een complete character set uit waarmee iedereen zich mee kan identificeren. Van ProRail personeel tot reiziger.

De stijl bewaken

Als bedrijf wil je het liefst één boodschap uitstralen, en natuurlijk één stijl. We maakten een complete brandguide voor Prorail zodat elke interne opdrachtgever een duidelijk beeld heeft van de animatie-huisstijl. En natuurlijk makkelijk een stijl kan uitkiezen voor zijn of haar project.

3D-animaties voor Prorail

Soms heeft een belangrijk project net wat meer aandacht en uitleg nodig. Om een nieuw treinbeveiligingssysteem aan te kondigen en uit te leggen, is groots uitgepakt. We maakten een unieke 3D-stijl waardoor álle kanten van het spoor konden worden uitgelicht. Zo werd een ingewikkeld onderwerp zoals een beveiligingssysteem in één keer inzichtelijk. En nog leuk om naar te kijken ook!

Maarten Kleingeld
ProRail - Huisstijlcoördinator
Met Bigfish is het prettig samenwerken. Ze reageren snel op (aan)vragen en weten van complexe onderwerpen mooie, heldere animaties en (info)graphics te maken.
Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Portretfoto van Jeroen Westenbroek.
Managing Director
Jeroen Westenbroek
Portretfoto van Luc
Creative Director
Luc Lutters
1
/
3

Ook interessant

Bekijk de volledige case voor meer details.