Standby Zorg Case

Dé specialist in terminale en dementiezorg. Standby beidt zorg aan op een betrouwbare en veilige plek voor ieder van ons, namelijk in onze eigen woning.
De vraag

Hoe kan een animatie bijdragen aan het in kaart brengen van het belang van thuiszorg?

Deliverables/type product

maikelMaikel van Weert (animator): “Ons doel was om met behulp van animaties, iconen en afbeeldingen de boodschap van Standby over te brengen: dat zij hoogwaardige thuiszorg bieden en begrijpen hoe belangrijk het is voor ouderen om in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Door middel van deze visuele elementen wilden we de veiligheid, zorgzaamheid en professionaliteit van Standby benadrukken.”

Hoe zijn we te werk gegaan?

De opdrachtgever, Standby, is vanaf het begin zeer actief betrokken geweest tijdens het proces. Naast de gebruikelijke feedbackrondes hebben we de opdrachtgever meegenomen in onze brainstormsessies, waarbij we aandachtig hebben geluisterd naar de wensen en tegelijkertijd de boodschap achter de animatie hebben bewaakt. De meeste elementen die te zien zijn in de animatie zijn geïnspireerd op échte woningen waar de medewerkers van Standby langs zijn geweest. Zo hebben we een antieke klok die aan de muur hangt niet uit de losse pols ontworpen, maar hebben we afbeeldingen die we hebben ontvangen vanuit de opdrachtgever nagetekend. Zo zitten er meerdere kleine details verstopt in de animatie, van een tafelkleed dat één van de medewerkers heeft gezien tijdens een bezoek, tot de woning uit de onderstaande video die is nagebootst in de woning van één van de mensen die verzorgd worden.

We hebben twee uitgebreide 3D-animatie’s gemaakt waarin de liefde voor zorg en cliënten centraal staat. Animatie over zorg, gemaakt met de grootste zorg, waarbij we zelfs de allerkleinste details niet zijn vergeten.

Het vormgeven van de personages

Voordat het script op beeld vertaald kon worden, moesten er een aantal personages ontworpen worden. Net zoals bij de woning die we hebben ontworpen, zijn ook deze personages geïnspireerd op echte mensen. Ook tijdens dit proces heeft onze opdrachtgever ons voorzien van gedetailleerde feedback, zodat wij het perfecte eindproduct konden realiseren.

Het storyboard

Na het maken van de personages zijn de scènes voor de animatie ontwikkeld in een storyboard. Zo weet onze opdrachtgever precies wat er gaat gebeuren en kunnen bepaalde aspecten binnen het script gewijzigd worden. Een script op papier kan er immers soms anders uitzien zodra het op beeld gerealiseerd wordt.

AI

Bij Bigfish zijn wij niet onbekend met de nieuwste ontwikkelingen. Onze experts hebben AI toegepast bij een aantal scènes, waaronder de onderstaande afbeelding.

Deze afbeelding is gegenereerd door AI
AI
Als je goed kijkt naar de foto op het tafeltje zie je de AI-afbeelding

Onze experts zijn begonnen met het omzetten van het storyboard in een animatie pas nadat alle scènes waren besproken en goedgekeurd door de opdrachtgever. Allereerst worden er schetsen gemaakt en vervolgens worden de elementen ingetekend. We hebben alle ruimtes en modellen zo optimaal mogelijk aangepast naar de wensen van Standby. Dit alles om ervoor te zorgen dat de doelgroep zich moeiteloos kan inleven in de gezellige Brabantse sfeer waar Standby naar op zoek was.

Zorg moet persoonlijk aanvoelen, en Standby wil de werkdruk voor het personeel verlichten. In de animatie hebben we dit extra benadrukt door de warme band tussen personeel en cliënt uitgebreid in beeld te brengen.

Het eindresultaat: Twee animaties die passen bij goede thuiszorg

 

Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Portretfoto van Jeroen Westenbroek.
Managing Director
Jeroen Westenbroek
Portretfoto van Luc
Creative Director
Luc Lutters
1
/
3
Bekijk de volledige case voor meer details.