Yes We Can Clinics

Yes We Can Clinics is een van de meest succesvolle en innovatieve jeugdklinieken van Nederland. Zij behandelen jaarlijks honderden jongeren van 13 t/m 27 jaar met psychische problemen. Als niets meer werkt is de kliniek hun laatste redmiddel.
De vraag

Kunnen jullie een menselijke en pakkende animatie ontwikkelen voor onze nieuwe app ‘Campfire’.

Yes We Can Clinics staat altijd voorop op het gebied van innovatie. Zo lanceerden zij de app ‘Campfire’. De jongeren krijgen in de kliniek een intensief programma van 7 weken + 10 weken nazorg. Om hierna toch in contact te blijven is ‘Campfire’ geïntroduceerd. Het is een app waarmee jongeren en begeleiders in een gecontroleerde veilige omgeving anoniem met elkaar kunnen communiceren. De app helpt om je herstel ook na de behandeling vast te houden.

Deliverables/type product

Briefing

De boodschap die we middels de animatievideo willen sturen is vooral naamsbekendheid van de app. Wat is de app, wat doet de app, voor wie is de app, hoe werkt de app. Bij Yes We Can Clinics staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid centraal. De sfeer van de animatie moet dit uitstralen. De doelgroep moet de app als krachtig en waardevol ervaren.

Inspiratie

Om inspiratie op te doen hebben we een dag meegelopen op de kliniek. We hebben mogen ervaren hoe het er aan toe gaat binnen de muren van Yes We Can Clinics en de verhalen en indrukken hebben ons echt geraakt. Deze ervaring heeft ons de handvatten gegeven om tot een goed concept te komen.

Het proces
Van schets naar illustratie.
Het proces
Van schets naar illustratie.

Concept

De kenmerken van een kampvuur (warmte en licht) hebben wij door de gehele animatie doorgevoerd. Licht staat symbool voor hoop en warmte. Het licht komt ook terug in andere elementen zoals een telefoon, zonsopkomst etc. Het kleurenpalet draagt bij aan dit warme gevoel.

Het eindresultaat: Een menselijke en pakkende animatie die de app begrijpelijk maakt voor jongeren.

Op zoek naar een oplossing voor jouw vraagstuk?
Vraag het een van onze 24+ experts in een gratis intake sessie.
Commercial Director
Sander Groenewege
Portretfoto van Jeroen Westenbroek.
Managing Director
Jeroen Westenbroek
Portretfoto van Luc
Creative Director
Luc Lutters
1
/
3

Ook interessant

Bekijk de volledige case voor meer details.